We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Llum de Llull

by Cap de Turc

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
A nostra dona serveixen totes creatures, car tu est bella e flor blanca de virginitat. Dona de saviesa e de virtut, regina del sol e la luna, és ombra de claredat. De tu, dona de miracles, regina de vida, dona de tots temps, deman prudència, do lo meu enteniment, oh, dona de les estrelles e dels àngels! Tu, regina qui est sobre el tro, tu, mare d’ardor, dona del mar, de les fonts e dels flums, senyora de les arts, llum de tots llums, lo teu ventre és part del nostre repòs. Lo teu ventre és part del nostre repòs!
2.
Una terra ha nom Girlanda on venia un ors blanc en senyal que hauran abundància de molt peix, cada cinc anys. En aquella terra ha una illa en mig loc d’un gran estany, e n’aquella illa està un drac al qual fan sacrificis les gents. Va-se’n lo meu fill Blanquerna tot sol, no’m sé vés quals parts... Con haurà fred, qui l’escalfarà? Con haurà fam, qui li darà menjar? Hi ha on per encantament n’altra terra fan parlar els arbres e si talles rams d’aquell boscatge, cau lamp e tro del cel. Va-se’n lo meu fill Blanquerna tot sol, no’m sé vés quals parts... Con haurà fred, qui l’escalfarà? Con haurà fam, qui li darà menjar?
3.
Ànima qui no’s sadolla no viu! Amb home irat val més callar que parlar: ira amb paraules irades mou mans irades. Ànima qui no’s sadolla no viu! Negun tresor és major que veritat. Qui no ha a si mateix, és molt pobre. Abans fuig a príncep mal, que a la serpent. Ànima qui no’s sadolla no viu! Llull és gran.
4.
El plaer és l’hàbit que fa que l’home trobi repòs en deu indrets: els corporals, la imaginació, la voluntat, l’intel∙lecte e la memòria. E també hi ha altres vies accidentals. No solament sou un fantàstic sinó un autèntic pertorbat, car ells són molts i vós, en canvi, un del sol: superfantàstic! La imaginació és una potència absoluta, la fantasia natural, que es desplega en la tríada: amant, amat i amar; us concedeixo de ple que fantasiant es fa realitat el coneixement: intel∙ligible, entendre i intel∙ligent.

about

Llibre-disc sobre la figura de Ramon Llull.
Textos versificats, il-lustrats i musicats per Cap de Turc.
Editat per Disset Edicions.

credits

released May 15, 2016

Il-lustrat per Max. Composició musical i producció de Txema González.

license

all rights reserved

tags

about

cap de turc PM, Spain

contact / help

Contact cap de turc

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Llum de Llull, you may also like: